Jak si hrají v lese aneb objev v sobě zvíře: Pohybová hra pro celou rodinu

Chcete si s dětmi užít zábavu v přírodě? Vyzkoušejte hru "JAK SI HRAJÍ V LESE". Vejde se vám do kapsy a dá se hrát všude. Vezměte s sebou letáček a pusťte se do toho. :-)

hrací kostka ke hře jak si hrají v lese

Pravidla jsou jednoduchá:

Hraje se pouze s hrací kostkou z bukového dřeva, které má na každé straně vypálené nějaké lesní zvíře (případně s jakoukoliv běžnou hrací kostkou - každé zvíře má přidělené "své" číslo. Každé zvíře má svůj úkol. Je dobré mít s sebou papír a tužku na zapisování výsledků a dále stopky (postačí třeba mobilní telefon). Nic jiného není ke hře nutné. Hra je minimálně pro dva hráče a horní hranice počtu hráčů není určená. Hráči si zvolí jednu ze tří úrovní bodování podle svých možností, proto bude hra vždy vyrovnaná.

Na hrací kostce je vypáleno šest druhů zvířat / číslic / teček (dle konkrétní kostky, se kterou hrajete). Pokud na kostce padne jelen, měli byste předvést, jak dobrou máte kondici. Úkolem je udělat co nejvíce dřepů za 30 vteřin. Podle úrovně, kterou jste si vybrali, budete bodováni za každý dřep.

Dalším lesním zvířetem je divoké prase, jehož úkolem je po dobu 30 vteřin oběhnout po čtyřech co nejvíce kol kolem svého kamaráda. Body se získávají za každé oběhnuté kolo.

Medvěd, jako další zvíře v našem stádu, přichází s velmi zábavným úkolem, který děti plní nejraději. Medvědi mají velmi silné ruce, proto si zkuste, jak moc jste si s medvědem podobní. Jak dlouho se udržíte na větvi za obě ruce? Pokud hrajete hru doma, hodí se zde využití našich prolézaček FABER. Body získáváte za každou zvládnutou vteřinu.

medvěd jak si hrají v lese

Další v pořadí se nachází zajíc. Jak dobře víme, zajíci jsou velmi dobří běžci a skokani. Při tomto úkolu si zkusíte, jak daleko dokážete skočit. V tomto úkolu dostáváte body za centimetry délky skoku.

V českých lesích se vyskytuje sice z mála, ale pro nás je to neodmyslitelná součást lesu. Jaká by to pak byla Karkulka, kdyby nepotkala v lese vlka? Vlk přichází s úkolem, kde si procvičíte Vaše smysly. Zakryjete si oči a pomocí hmatu a čichu poznávejte listy nebo plody stromů. Body sbíráte, dokud neodpovíte chybně.

vlk poznávání podle čichu

Dominantou naší hrací kostky je sova. Se sovou si procvičíte házení a zdokonalíte svou přesnost. Vyberte si svůj cíl – asi o velikosti dospělého kmene stromu – a snažte se do něj strefit šiškou nebo kamínkem. Pokud hru hrajete doma, můžete využít stavebnici a postavit si z ní daný cíl a házet lehkým míčkem. Úkol končí, pokud minete. 

sova míření a házení na strom

Naše hra výborně zabaví děti i dospělé. Mohou ji hrát děti, rodiče anebo všichni dohromady. Věříme, že budete s naší novou hrou nadmíru spokojeni a zažijete společně mnoho kvalitní zábavy.