Představujeme TALO. Představujeme domečky a bunkry snů.

Zavřete na chvíli oči, zasněte se a zavzpomínejte na své dětství. Kolikrát jste si jako malí stavěli různé domečky, bunkry či úkryty? Kolikrát jste si z krabic, stolů a židlí, z dávno nepoužívaných dek a přehozů plných molů, z novin dobrých leda tak na podpal stavěli své sny? Svá útočiště, do kterých nesměl nikdo jiný než vy, váš nejlepší kamarád a čas od času brácha se ségrou.

A možná jdou ve vašich šlépějích i vaše děti či dokonce vnoučata. Také si staví své skrýše, kde mohou tajně snít o princeznách, dracích, o indiánech, astronautech, o svých hrdinech z pohádek. Tak jako naše děti.

A právě tyto dětské sny a dávné představy jsme se rozhodli proměnit ve skutečnost. Vytvořili jsme řadu ekologických a mistrně propracovaných dětských staveb či, chcete-li, dílů, ze kterých si mohou naše děti i další generace postavit své sny.

Naším cílem je podpořit dětskou představivost, zvědavost, ochotu zkoušet, budovat, učit se. Chceme, aby stavby, které si děti z našich stavebnic TALO vytvoří, rozvíjely jejich hrubou i jemnou motoriku, rozvíjely jejich prostorovou představivost i schopnost sdílet své nápady s ostatními…

Nyní si v této řadě můžete zakoupit TALO domečkovou stavebnici, kterou lze prostřednictvím dalších dílů rozšiřovat a budovat tak celá dětská království.

A jak tato stavebnice funguje?

Hlavním stavebním prvkem stavebnice je dřevěná spojka TALO. Spojka je tvořena dvěma propojenými kotouči a třemi pevnostními šrouby. Do dírek povolené spojky jdou volně vsouvat dřevěné tyče. Po vsunutí se šrouby dotáhnou a celá konstrukce se tak zafixuje a zpevní. Z našich zkušeností tuto činnost zvládnou děti zhruba od 4 let. Menším dětem je potřeba s dotažením pomoci. Dotažené konstrukce lze vcelku přenášet, jsou totiž již dostatečně stabilní a pevné.

Kolíčky jsme navrhli speciálně pro naši produktovou řadu TALO. Dokážou udržet přehozy, deky i záclonky. Zároveň s nimi můžete k tyčím připevnit i papír a vyrobit tak např. vlajky apod. Kolíčky nezanechávají otisky a potahový materiál tak neznehodnocují.

Tyče jsou vyrobeny z pařeného buku. Jsou tak mnohem rovnější stabilnější. Konce mají frézované náběhy, čímž se dětem mnohem snadněji zasouvají.

My sami jsme se rozhodli spolu s našimi dětmi otestovat, kolik staveb vlastně ze základní TALO domečkové stavebnice postavíme. Nicméně narazili jsme. Naše děti, zdá se, mají tak bohatou fantazii, že nám doma rostou stále nové a nové stavby.

A jak bohatou fantazii mají vaše děti? Budeme rádi, když se s námi o své výtvory podělíte. A třeba někoho z vás čeká i zajímavá odměna… Nechte se překvapit!