Nový panel Faber

Rok 2020 nám přinesl dosud největší novinku v produktu Faber – robustnější panel. Šprušle jsou zesílené z tloušťky 24 mm na 32 mm. Těchto 8 mm zvýší nosnost tyčky o 50 kg.

sprusle1sprusle2

 

Proč tato změna?

Faber se začíná častěji používat jako cvičební pomůcka pro celou rodinu. V některých rodinách jsou tatínci příliš velcí, a potřebovali ještě něco pevnějšího.

Zvyšuje se také poptávka po průlezkách, které jsou zcela vhodné pro plnohodnotné využití venku. V tomto roce tak začínáme testovat první stoprocentně venkovní průlezky Faber se zesílenými šprušlemi. Na výrobu venkovních průlezek používáme dubové dřevo.    

Koho může změna panelu omezit?

Změnou panelu jsme se snažili napáchat co nejméně škod. Starý panel je plně kompatibilní s novým panelem i novými doplňky a stavebními díly. Poupravili jsme spojky i některé doplňky, ale toho si ani nevšimnete.

ALE POZOR

Staré spojky NEJSOU s novým panelem kompatibilní. Pokud si tedy stávající zákazník doobjedná panel, musí si k němu objednat také propojovací spojku T1, T2, T3 nebo E1. Není nutné kupovat všechny, opravdu stačí jeden pár spojek, který se právě do stavby hodí. Použitím nové spojky plnohodnotně začleníte nový panel ke starším dílům.

Jak poznám, že mám doma nějakou novou spojku?

Spojka má větší prostor pro tyčku, 32 mm oproti původním 24 mm.

 

  • Na fotce je nová a stará spojka, které jsou na první pohled úplně stejné. 

T

 

  • Na druhé fotce je znázorněna nová spojka na starém panelu. Jsou vidět mezery, které ale nemají vliv na správnou funkčnost této spojky na starém panelu. 

pikler3

 

  • Na této fotce je znázorněna nová spojka na novém panelu.

pikler4

 

Od 1. 4. 2020 zákazníkům posíláme nové spojky i nové panely.