FABER: nejčastější otázky a odpovědi

Pokud uvažujete o pořízení naší průlezkové stavebnice FABER, možná vám hlavou lítají různé otázky. Je to bezpečná stavebnice? Zvládnu ji smontovat? Neškodí pohyb na této stavebnici přirozenému vývoji mého dítěte? Můžu ji někde vidět naživo? Vaše otázky jsou zcela logické. Jde přece o vaše zdraví a zdraví vašich nejdražších. Připravili jsme pro vás přehled nejčastějších otázek a odpovědí, které vám snad udělají ve všem jasno. A pokud zde odpověď na svou otázku nenajdete, napište nám. Rádi vám odpovíme.

 

 

1. Zjistil jsem, že prodáváte různé druhy stavebnice FABER. Kde mám začít?

V tomto případě bude nejjednodušší začít jednou z našich předpřipravených kompletních sad stavebnic. Máte na výběr z pěti možností:

  • FABER Froggie je naší startovací stavbou. Říkáme mu kouzelný rostoucí Pikler trojúhelník. Využijete ho již od miminka jako hrazdičku. V balení dodáváme i 4 kousátka, která si můžete na Froggie zavěsit. Jak vaše miminko postupně roste a posiluje své svalstvo, může na Froggie trénovat své první krůčky.
  • FABER Panther je určen dětem zhruba od dvou do šesti let. Stavebnice vychází z Pikler trojúhelníku, ale postavit už můžete i další stavby. Součástí této úrovně stavebnice je i malá klouzačka.
  • FABER Monkey je takové malé domácí hřiště. Ze stavebnice postavíte až sedm variant staveb, jejichž součástí je i dvojitá klouzačka, houpačka či lano.
  • FABER Jungle promění váš dětský pokojíček v opravdovou džungli. Ze stavebnice postavíte až 14 staveb včetně domečku, převisu, pavouka apod.
  • FABER Universe je určen pro naše nejnáročnější zákazníky. Smontujete z něj více než čtyřicet staveb včetně houpaček pro dvě děti, velkých žebřin, klouzaček apod. 

 

 

 

2. Pokud si vyberu např. FABER Froggie, můžu jednoduše stavebnici rozšířit např. na FABER Jungle?

Ano. Jak rozšiřovat své stavebnice jsme vám podrobně popsali na našem blogu:

Pokud si nejste jisti, jakou úroveň stavebnice máte, nezoufejte, i vám jsme sepsali návod, jak na to. Ťukněte zde.

3. Jak postupovat, když se vám líbí konkrétní stavba a chtěli byste si pořídit právě tu?

I takto lze průlezky nakupovat - zde najdete stavby, které jsou mezi zákazníky nejoblíbenější. V každé sadě naleznete všechny potřebné díly na postavení právě této stavby (případně staveb menších z ní). Každá takto pořízená stavba se dá opět libovolně rozšiřovat a doplňovat o další díly tak, aby z ní vznikaly stavby jiné. Jak na to, Vám rádi poradíme (viz níže). 

4. Mám specifické požadavky a ani jedna varianta kompletních sad stavebnic mi nevyhovuje. Co mám dělat?

Napište nám na info@antonieemma.cz nebo zavolejte Elišce na číslo +420 606 586 407. Každý den jsme vám k dispozici také na našem chatu. Tuto komunikaci máme ze všeho nejraději, protože je pro všechny strany nejrychlejší a my vám zároveň můžete poslat i přímé odkazy na náš web. Chat naleznete zde: 

 

 

5. Jsme školka, škola, obec či jiná instituce. Rádi bychom si nechali vytvořit stavebnici na míru. Jde to?

Samozřejmě. Do mnoha takovýchto institucí jsme již připravovali speciální balíčky staveb mimo naši standardní nabídku. Prosím ozvěte se nám jako v bodě 3.

 

6. Může tuto rostoucí stavebnici používat i dospělý? Dá se na ní cvičit?

Ano. Můžete si pořídit přímo FABER Fitness nebo od úrovně FABER Monkey přidat fitness doplňky dle svého přání. Na výběr máte:

Doma vám pak vyroste malá posilovna.

 

7. Kam se dá FABER umístit?

Všude, kde jsou děti. FABER se dokonce vejde i do malého pokojíčku, protože řadu staveb můžete jednoduše připevnit na zeď a stavebnici zde sklopením jednoduše uklidit. Na zeď pohodlně uklidíte i skluzavku. Na vše jsme mysleli, takže ji pouze krátkým šroubem připevníte z boku k žebřině. Za hezkého a suchého počasí můžete průlezky dokonce vzít i ven. 

 

 

8. Je průlezka bezpečná?

Průlezky testujeme na vlastních dětech. Pokud vám to nestačí, tak vězte, že Faber splňuje přísnou evropskou normu ČSN EN 71 pro dětské hračky. Jednotlivé díly jsou velmi pevné a některé stavby unesou i dospělého. Nenechávejte však děti stavět bez dozoru! Kontrolujte, zda si nehrají na visutém mostě podepřeném šicím strojem nebo stohem knih. Vaše stavby musí mít dobrou stabilitu, díly musí být řádně sesazené a pevně spojené. Stavební dozor je prostě na vás!

 

9. Jak velkým dětem je stavebnice určena?

To, zda na průlezky pustíte už dvouleté nebo až pětileté dítě, záleží na náročnosti stavby, motorických schopnostech dítěte i na vašem rozhodnutí. Naše první úroveň stavebnice je určena i pro miminka a na fitness verzi se vyřádí teenager i dospělý. Doporučený věk pro každou úroveň stavebnice uvádíme přímo v detailním popisku každého produktu.

 

 

10. Zvládnu si stavebnici sám smontovat?

Ano. Stavbu stavebnice zvládne, jak jsme si sami ověřili, pod vaším dohledem dokonce i předškolák. Vy to zvládnete hravě a po svých dětech výtvory pečlivě zkontrolujte a dotáhněte.

 

11. Jaká je životnost stavebnice FABER?

Nevíme. Všechno ale nasvědčuje tomu, že vás přinejmenším o století přežije. Na výrobní vady výrobku poskytujeme neomezenou záruku.

 

12. Jak stavebnici udržovat?

Při malém znečištění ji otřete vlhkým hadrem bez použití chemie. Při větším znečištění můžete díly zlehka přebrousit brusným papírem o zrnitosti 400 a jemnější.

 

13. Co na průlezkovou stavebnici FABER říkají fyzioterapeuti?

Poprosili jsme o názor vyhlášeného českého fyzioterapeuta a bývalého externího fyzioterapeuta české atletické reprezentace Bc. Zdeňka Ouzkého. Zde si můžete přečíst jeho vyjádření:

Na průlezce Faber provádí dítě aktivní pohyb, který je mu přirozený a vyplývá ze zaujetí hrou. Při šplhu volí taktiky a strategie provedení pohybu motivované emocí spojenou se hrou. Sledujte lopatky svého dítěte, jak se při šplhu ve vzpažení horní končetiny fixují k trupu a zároveň se otevře prsní sval a protáhne se. Zapojení hýžďového a břišního svalu, které stabilizují pánev a dávají tělu možnost opory. Během těchto pohybů dochází k podpoře a správnému rozvoji kvality svalového korzetu, protože fyziologicky máme předurčeno, že se určité svalové skupiny zkracují či oslabují. Variabilita průlezek dává dětem možnosti, jak využít a zapojit celý pohybový aparát. Je to úžasný nástroj pro rozvoj koordinace těla v rámci jemné a hrubé motoriky. Volba strategie úchopu, provedení pohybu v součinnosti celého těla nebo koordinace oko – ruka perfektně stimulují rozvoj zmiňovaných motorických dovedností. To celé podporuje rozvoj přirozeně správných pohybových stereotypů těla. Právě správně osvojené pohybové stereotypy jsou zásadní pro budoucí eliminaci bolestí Vašeho dítěte. Ve své praxi se často setkávám s názorem, že obtíže, se kterými pacient přijde, jsou vzhledem k věku normální. Ale téměř vždy mohu konstatovat, že věk je až druhotným faktorem. Ano, tělesný systém stárne, ale nedostatek pohybu a následný útlum pohybové aktivity s přibývajícím věkem je tím hlavním faktorem. Nevybudovaný dostatečný vztah k pohybu v dětském věku je rozhodující pro to, jak rádi se s přibývajícím věkem za pohybem opakovaně vydáváme.“

 


 

14. Jak stavebnici dodáváte?

V úsporně sbalených balících. A pokud ji povezete osobně od nás, žádný balík nebude vážit víc než 40 kg a v pohodě se vám vejde do auta. 

 

15. Mohu si někde stavebnici prohlédnout?

Ano, na našich AE pointech, které slouží jako malé showroomy. A podívat se za námi můžete také do naší provozovny do Březiny u Mnichova Hradiště. V tomto případě nám dopředu zavolejte (Eliška, +420 606 586 407) nebo napište na chat. Rádi vás uvidíme!

 

16. Z čeho je stavebnice vyrobena? 

Stavebnice je vyrobena z nezávadného bukového masivu a bukového kompozitu.

 

17. Kde FABER vyrábíte?

Naprosto všechny dřevěné díly vyrábíme v České republice. Díly z jiných materiálů nakupujeme od výrobců z Česka.

 

18. Zajišťujete i opravy a repase?

Ano. Mechanické poškození jednotlivých dílů není příliš pravděpodobné. Chcete-li výrobek renovovat a dát mu nový lesk, neváhejte a obraťte se na nás na našem chatu.

 

19. Stavebnice obsahuje malé díly. Nehrozí spolknutí?

Ne, není-li vaše dítko ochotno pozřít naši nejmenší matici o rozměru 5 × 5 × 3,5 cm. 

Výjimkou může být zakoupená zpevňující sada kolíků Faber, která je bezpečná až po namontování do příslušných otvorů ve spojkách T1, T2, T3 a E1. Nenechte své potomky bez dozoru s těmito samostatnými díly. 

 

20. Mohu stavebnici vrátit bez udání důvodu?

Za naší pětiletou historii se nám to ještě nikdy nestalo. Zákazníci jsou naopak mile překvapeni, jak precizně je stavebnice vyrobena.

Samozřejmě ale můžete vše vrátit do 30 dní. Rádi vám pomůžeme i se zpětnou dopravou.

 

21. Jaký má stavebnice dopad na životní prostředí?

Žijeme ekologií. Jsme generace, která už nejen chce, ale musí. Začínáme hned u přípravy: výrobu si rozvrhujeme tak, abychom minimalizovali odpad. 99 % výrobků je z obnovitelných zdrojů. Dřevo pochází z lesů s FSC certifikátem, v nichž se hospodaří udržitelným způsobem. Sami vysazujeme mnohem více stromů, než kolik jich spotřebujeme. Podporujeme i další výsadbové projekty. Naše výroba neprodukuje žádné škodlivé látky. Všechen odpadní materiál spotřebujeme na vytápění v moderních ekologických kotlích. Obalové materiály vracíme zpět do oběhu. Návody a faktury dodáváme jen v elektronické podobě až na nezbytné a zákonem dané příbalové letáky s upozorněním.

Můžete mít čisté svědomí.